Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/joomla4/templates/szab_3_3_1_v15/functions.php on line 194
Filtr
  • REKRUTACJA 2017 - ważne informacje dla gimnazjalistów

    Rekrutacja krok po kroku

    Kierunki kształcenia

    W roku 2017 Zespół Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich oferuje następujące kierunki kształcenia. W nawiasach podano liczby miejsc i przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym:

    TECHNIK EKONOMISTA(30, matematyka, język angielski),

    TECHNIK HOTELARSTWA(60, geografia, język anielski),

    TECHNIK INFORMATYK (30, matematyka, język angielski),

    TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ(30, geografia, język angielski),

    TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY(30, matematyka, język angielski),

    TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (60, chemia, język niemiecki),

    Kandydacie policzmy punkty

    1. Wynik egzaminu gimnazjalnego, - maksymalnie można uzyskać 100 punktów po 0,2 pkt za każdy punkt procentowy uzyskany na egzaminie gimnazjalnym z: języka polskiego, historii i wiedzy o społeczeństwie, matematyki, przedmiotów przyrodniczych i języka obcego (na poziomie podstawowym).
      2. Maksymalnie 72 punkty za oceny z języka polskiego i matematyki oraz dwóch zajęć edukacyjnych wyróżnionych na świadectwie ukończenia gimnazjum:


    w przypadku technikum ekonomicznego:
    - informatyka,

    - język obcy,

    w przypadku technikum hotelarskiego:
    - geografia,

    - język obcy,

    w przypadku technikum informatycznego:
    - informatyka,

    - język obcy,

    w przypadku technikum obsługi turystycznej:
    - geografia,

    - język obcy,

    w przypadku technikum organizacji reklamy:
    - plastyka,

    - język obcy,

    w przypadku technikum żywienia i usług gastronomicznych:
    - chemia,

    - język obcy.

     

    Oceny ze świadectwa zostają przeliczone na punkty w następujący sposób:

    celujący  18
    bardzo dobry 17
    dobry 14
    dostateczny  8
    dopuszczający   2

     

    3. Za ukończenie gimnazjum z wyróżnieniem otrzymuje się 7 punktów.
    4. Maksymalnie 18 punktów dodatkowych można otrzymać za wpisane na świadectwo osiągnięcia z okresu ostatnich trzech lat:


    sukcesy w konkursach organizowanych przez kuratorów oświaty o zasięgu ponadwojewódzkim:


    finalista konkursu przedmiotowego - 10 pkt,
    laureat konkursu tematycznego lub interdyscyplinarnego - 7 pkt,
    finalista konkursu tematycznego lub interdyscyplinarnego - 5 pkt,


    sukcesy w konkursach organizowanych przez kuratorów oświaty o zasięgu wojewódzkim:


    finalista dwóch lub więcej konkursów przedmiotowych - 10 pkt,
    finalista jednego konkursu przedmiotowego - 7 pkt,
    laureat dwóch lub więcej konkursów tematycznych lub interdyscyplinarnych - 7 pkt,
    laureat jednego konkursu tematycznego lub interdyscyplinarnego - 5 pkt,
    finalista dwóch lub więcej konkursów tematycznych lub interdyscyplinarnych - 5 pkt,
    finalista jednego konkursu tematycznego lub interdyscyplinarnego - 3 pkt,


    wysokie miejsce w innych zawodach wiedzy, sportowych lub artystycznych:


    na szczeblu międzynarodowym - 4 pkt,
    na szczeblu ogólnopolskim - 3 pkt,
    na szczeblu województwa - 2 pkt,
    na szczeblu powiatu - 1 pkt,


    praca na rzecz innych ludzi, zwłaszcza w formie wolontariatu lub środowiska szkolnego - 3 pkt.

     

    Terminarz


    9 maja - 21 czerwca

    Rejestracja w powiatowym, komputerowym systemie rekrutacji i składanie podań.
    Do zrobienia są 2 rzeczy:


    1. Trzeba wejść na stronę powiatowego systemu rekrutacji i krok po kroku wypełnić podanie.
    2. Następnie trzeba wydrukować ten dokument, własnoręcznie podpisać (podpis składają również rodzice/opiekuni prawni) i dostarczyć go do sekretariatu szkoły swojego pierwszego wyboru.


    23 - 27 czerwca (wtorek) godz. 15:00

    Termin dołączenia wszystkich niezbędnych dokumentów:


    1. oryginał lub kopia (potwierdzona przez dyrektora gimnazjum) świadectwa ukończenia gimnazjum,

    2. oryginał lub kopia (potwierdzona przez dyrektora gimnazjum) zaświadczenia o wynikach testów gimnazjalnych (niepotrzebne jeśli kandydat został zwolniony z obowiązku przystąpienia do tego egzaminu),


    a ponadto możesz dołączyć:


    zaświadczenia komisji konkursowych.


    6 lipca (czwartek)

    Ogłoszenie wyników rekrutacji - w budynku szkoły.

    W dniu 6.07.2017 r. wydanie przez szkołę skierowań do lekarza medycyny pracy (badanie jest bezpłatne).


    24 lipca (poniedziałek) godz. 15:00

    Ostateczny termin potwierdzenia chęci nauki w naszej szkole, poprzez dostarczenie:


    oryginałów dokumentów,

    trzech aktualnych fotografii (podpisanych na odwrocie),

    zaświadczenia lekarskiego - zawierającego orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu,


    oraz ewentualnie:


    podania o przyjęcie do internatu

    opinii i orzeczenia publicznej poradni psychologiczno – pedagogicznej.


    26 lipca (środa)

    Ogłoszenie listy kandydatów przyjętych do szkoły, którzy potwierdzili wolę uczęszczania do Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich im. E. Gierczak – w budynku szkoły.

     

    Pełną i oficjalną wersję Regulaminu Rekrutacjiznajdziesz – poniżej

     

      

    Zarządzenie Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty (Nr 24/2017)

    Informacje o naborze na stronie internetowej:https://kolobrzeg.edu.com.pl/kandydat/app/ WWW

    Regulamin rekrutacji

    Podanie o internat

    Umundurowanie

     

    W szkole obowiązuje:
    kamizelka damska/ męska granatowa z logo szkoły - koszt 120,00 zł
    dla uczniów technik żywienia i usług gastronomicznych od klasy I obowiązuje również ubiór służbowy kucharski- koszt 250,00 zł
    Koszty ubioru pokrywają Rodzice.

  • REKRUTACJA 2016 - ważne informacje dla gimnazjalitów (2)

    DROGI   GIMNAZJALISTO

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak

    w Kołobrzegu na rok szkolny 2016/2017 oferuje następujące kierunki kształcenia:

     

    1. Technik ekonomista
    4-letnie 30
    2. Technik hotelarstwa  4-letnie 60
    3. Technik  informatyk 4-letnie 30
    4. Technik obsługi turystycznej 4-letnie 30
    5. Technik organizacji reklamy 4-letnie 30
    6. Technik żywienia i usług gastronomicznych 4-letnie 60

      

    Przedmioty punktowane i rozszerzone na rok szkolny 2016/2017  
       
    technik ekonomista  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    informatyka
    geografia
    język obcy

    informatyka
    język angielski

       
    technik informatyk  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    zajęcia techniczne
    informatyka
    język obcy

    informatyka
    język angielski

       
    technik organizacji reklamy  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    plastyka
    informatyka
    język obcy

    informatyka
    język angielski

       
    technik obsługi turystycznej  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    geografia
    informatyka
    język obcy

    geografia
    język angielski

       
    technik żywienia i usług gastronomicznych  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    biologia
    chemia
    język obcy

    chemia
    język niemiecki

       
    technik hotelarstwa  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    geografia
    informatyka
    język obcy

    geografia
    język angielski

    Procedura rekrutacji

    Zarządzenie Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty (Nr 18/2016)

    Informacje o naborze na stronie internetowej:https://kolobrzeg.edu.com.pl/kandydat/app/ WWW

     

    W szkole obowiązuje:
    kamizelka damska/ męska granatowa z logo szkoły - koszt 110,00 zł
    dla uczniów technik żywienia i usług gastronomicznych od klasy I obowiązuje również ubiór służbowy kucharski- koszt 230,00 zł
    Koszty ubioru pokrywają Rodzice.

  • REKRUTACJA 2017 - ważne informacje dla gimnazjalistów v3

    DROGI   GIMNAZJALISTO

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak

    w Kołobrzegu na rok szkolny 2017/2018 oferuje następujące kierunki kształcenia:

     

    1. Technik ekonomista
    4-letnie 30
    2. Technik hotelarstwa  4-letnie 60
    3. Technik  informatyk 4-letnie 30
    4. Technik obsługi turystycznej 4-letnie 30
    5. Technik organizacji reklamy 4-letnie 30
    6. Technik żywienia i usług gastronomicznych 4-letnie 60

      

    Przedmioty punktowane i rozszerzone na rok szkolny 2017/2018  
       
    technik ekonomista  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    matematyka
    informatyka
    język obcy

    matematyka
    język angielski

       
    technik informatyk  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    matematyka
    informatyka
    język obcy

    matematyka
    język angielski

       
    technik organizacji reklamy  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    matematyka
    plastyka
    język obcy

    matematyka
    język angielski

       
    technik obsługi turystycznej  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    matematyka
    geografia
    język obcy

    geografia
    język angielski

       
    technik żywienia i usług gastronomicznych  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    matematyka
    chemia
    język obcy

    chemia
    język niemiecki

       
    technik hotelarstwa  
    przedmioty punktowane: przedmioty rozszerzone:

    język polski
    geografia
    matematyka
    język obcy

    geografia
    język angielski

    Zarządzenie Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty (Nr 24/2017)

    Informacje o naborze na stronie internetowej:https://kolobrzeg.edu.com.pl/kandydat/app/ WWW

    Sposób przeliczania na punkty poszczególnych kryteriów uwzględnionych w postępowaniu rekrutacyjnym

    W szkole obowiązuje:
    kamizelka damska/ męska granatowa z logo szkoły - koszt 120,00 zł
    dla uczniów technik żywienia i usług gastronomicznych od klasy I obowiązuje również ubiór służbowy kucharski- koszt 250,00 zł
    Koszty ubioru pokrywają Rodzice.

    e1

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok