Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/joomla4/templates/szab_3_3_1_v15/functions.php on line 194
W dniu 28.02.2019r. w pracowni CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich kolejny raz dbyły się warsztaty cukiernicze. Tematem zajęć były słodkie wyroby bankietowe. W szkoleniu uczestniczyli uczniowie- praktykanci CKP, którzy pod opieką nauczycieli gastronomii przygotowywali pyszne i eleganckie drobne słodkości, które z powodzeniem uświetnią niejedno przyjęcie.
Zajęcia prowadził doświadczony doradca kulinarny Chefs Culinar, Pan Jacek Fedde.
Uczniowie wykonali:
- Brownie bananowe z puree z pomarańczy
- Tocik kawowy
- Creme brulle karmelowy
- Pączki faszerowane nugatem
- Makaroniki z chantilly karmelowym
- Trufle faszerowan musem z białej czekolady i kokosanki
Autor: Anna Grabowska-Gieorgijewska