Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/joomla4/templates/szab_3_3_1_v15/functions.php on line 194
Świąteczny stół może być strojny niczym choinka lub elegancki i z małą ilością dodatków. Wszystko, tak naprawdę, zależy od naszej inwencji twórczej. Do ozdabiania przydadzą się na pewno serwetki, szyszki, gałązki, łańcuchy, stroiki, bombki choinkowe i najpiękniejsze dekoracje świąteczne ze świecami. Ich blask nadaje niepowtarzalny i przyjemny klimat kojarzący się właśnie ze świętami Bożego Narodzenia.
Dla osób szukających inspiracji, uczniowie naszej szkoły w dniu 5 grudnia br. przygotowali kilka ciekawych propozycji i po raz kolejny w magię radosnego oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia wprowadził nas pokaz stołów świątecznych i kiermasz.
Na corocznym kiermaszu nie zabrakło zakąsek ze śledzi oraz słodkości, takich jak: pierniczki i drobne ciasteczka, które przygotowali i sprzedawali uczniowie naszej szkoły. Kiermasz cieszył się dużym zainteresowaniem.
Dziękujemy serdecznie młodzieży klas gastronomicznych i hotelarskich za przepiękny pokaz stołów świątecznych oraz za przygotowane wypieki, zakąski i przedświąteczną akcję.
Wyniki konkursu na najbardziej elegancki i profesjonalny stół :
I miejsce stół nr 10 – Jakub Stefaniak, Piotr Michalak kl. IIIb
- II miejsce stół nr 12 – Piotr Bąk, Miłosz Magiera kl. IIIa
- III miejsce stół nr 11 – Kozioł Joanna, Mazurek Anna kl. IIIb
- Wyróżnienie – Stół Publiczności – stół nr 10 - Jakub Stefaniak, Piotr Michalak kl. IIIb
Oceny dokonała komisja w składzie:
- Ewa Trzcińska – mentor klasy modułowej,
- Joanna Jałtuchowsa – opiekun uczniów w restauracji „Mikado”,
- Ewa Wasilewska – metodyk ZSE-H,
- Anna Pliszka – wykwalifikowany , profesjonalny kelner CKP ZSE-H,
- Elżbieta Kubok – przewodnicząca komisji przedmiotów gastronomicznych.
Autor: A.Stegienta