Get Adobe Flash player

Uczniowie w pracowni CKP, w hotelu Aquarius a także w hali Milenium mieli możliwość zapoznania się z ofertami największych europejskich producentów sprzętu gastronomicznego. Pracownia mieszcząca się w CKP wyposażona w nowoczesny sprzęt stanowi profesjonalny warsztat dla uczniów naszej szkoły. Uczniowie zostali zaznajomieni ze specyfiką pracy oraz budową maszyn i zasadami bezpieczeństwa w całym pomieszczeniu. Uczniowie klas gastronomicznych uczestniczyli także w pokazach praktycznego zastosowania sprzętu gastronomicznego oraz konferencjach z tego zakresu podczas Wiosennych Targów Gastronomicznych w hotelu Aquarius a także w trakcie trwających w hali Milenium targów Tur – Gastro - Hotel. W hotelu Aquarius odbyła się w tym roku V Wiosenna Giełda Gastronomiczna. Wystawcy z całego kraju prezentowali wyposażenie i sprzęt gastronomiczny. Uczniowie już po raz drugi w tym obiekcie mogli zapoznać się z nowościami rynkowymi, ich budową i wyglądem, a także naocznie sprawdzić pracę niektórych z nich. Byli również świadkami popisowego pokazu barmańskiego. Gościem specjalnym tegorocznych targów był pan Robert Sowa, kucharz i felietonista oraz autor książek kulinarnych. W hali Milenium podczas targów Tur -Gastro-Hotel uczniowie uczestniczyli w pokazach, warsztatach, ale przede wszystkim zapoznali się ze zgromadzoną na dużej powierzchni fantastyczną ofertą branżowa. Na wyciągnięcie ręki były specjalistyczne rozwiązania, technologie, sprzęt, a także doradcy i fachowcy, od których nasi uczniowie mogli uzyskać cenne rady kulinarne. Połączenie teorii z praktyką było możliwe dzięki inicjatywie pani Agnieszki Jasiulewicz wraz z uczniami klas gastronomicznych.